נימוק טענות מתמטיות החל עוד בימי היוונים הקדמונים, שהבינו שנימוק הוא תהליך בעל תבנית הנשלטת על ידי כללים. מחקרים וספרים רבים מצביעים על קשר ישיר בין מבנים לוגיים־סכמתיים של המתמטיקה ובין תחומי המוסיקה, הציור, הלוגיקה והביולוגיה. מתוכם נובעות שאלות על העולם והאופן שבו אנו חושבים.
מתמטיקאים רבים היו מראשוני המעריצים של עבודתו של האמן מ. ק. אשר, היות ולעיתים קרובות התבססו ציוריו על עקרונות מתמטיים של סימטריה ותבנית. אשר הביע באופן אמנותי רעיונות מתמטיים ובהם הלולאה המוזרה ומשלוש פנרוז – משולש שאינו יכול להתקיים במציאות שאותו ניסח רוג׳ר פנרוז, מתמטיקאי בריטי שתאר אותו כבלתי אפשרי בצורתו הטהורה ביותר. מתוך מושגים אלו משתמע מושג האין־סוף; ניסוח אמנותי באופן סופי של מהלך מתמטי אינסופי. דמיון ופנטזיה, עולמות אמיתיים למחצה, הם אלו המזמינים את הצופה להיכנס פנימה אל עולם בלתי אפשרי למימוש.

סטודיו 89
התערוכה לולאות תבקש לקיים דיון בין עולם סופי לאין־סופי המוביל לפרדוקס. על העבודות לנוע במרחב בין אמת לבדיה ולהנכיח טענה מתמטית. האמנים מתבקשים להציע מימוש חזותי לטענות מתמטיות ולהביא לידי ביטוי אמנותי – בין אם באמצעות איור ו/או וידאו ארט – תהליכים מתמטיים שונים כמו לולאות, רקורסיה, פרדוקס ועוד.
יוצרים, אמנים, מאיירים ומעצבים, מוזמנים להגיש הצעה/ות ראשוניות ליצירות במדיה מעורבת, איור ידני, דיגיטלי וגם וידאו ארט.
מה נדרש:
הצעה הכוללת שם מלא, עיר מגורים/סטודיו ופרטי להתקשרות.
את ההצעה יש לשלוח למייל contact@eightyninestudio.com
לו"ז:
מועד אחרון להגשת הצעות: 7.7. תשובות יינתנו עד 14.7
The post קול קורא: לולאות בשבוע האיור appeared first on מגזין פורטפוליו.