המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל
90 בוגרים
בהמשך לשנים קודמות, גם השנה תערוכת הבוגרים של המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל היא אחת התערוכות הבודדות שמתייחסות לתערוכת הבוגרים קודם כל כתערוכה עם שיקולים אוצרותיים מובהקים. השנה, הקונספט שהגו אוצרות התערוכה – רותו מודן ומיכל סהר – הוא ״מפעל״, ולצד פרויקטי הגמר מוצגים גם פרויקטים משנים קודמות של הסטודנטים. התוצאה היא חגיגה לעיניים, תקשורת חזותית במיטבה, תערוכה שאפשר להתעכב בה שעות רבות ושגם לאחר שעוזבים אותה ממשיכה להדהד בראש.


אהבנו במיוחד:
אור יוגב ״סיפורי סבא״, אפשרות אחת לסיפור האמיתי אודות עליית סבו של יוגב מאתיופיה. הספר מאפשר הצצה לעולם סיפורי העם של הקהילה האתיופית, עולם עשיר של חיות מדברות, סכנות, שודדים, מלכים ועוד הרפתקאות שונות ומשונות.
אור פורת סדרת כרזות של התזמורת הפילהרמונית הישראלית, היוצאת למסע הופעות בארצות המזרח התיכון מתוך כוונה לקיים דיאולוג בין תרבותי מבעד ועל ידי שיתופי פעולה עם אמנים מקומיים.




יעל ויזר Signs, אפליקציה ללימוד שפת הסימנים בעזרת אנימציות ומשחקים, שפה גרפית וצבעוניות, במטרה ליצור עולם חיובי וחוויתי שיעודד משתמשים לצלול לתוך עולם שפת הסימנים.
שי גליקמן route, מערכת נסיונית לצריכת תוכן, המזהה את הנתיבים הקבועים שבהם אנו מסתובבים באינטרנט, ומציעה למשתמש לקבוע מראש כמה זמן הוא מעונין להקדיש להם.
תמר לב ״איפה רד? המסע למאדים״: ספר ילדים שנכתב ואוייר כולו בטושים, המספר את סיפורם של טום ורד הכלב שנסעו למאדים ופתאום רד ברח. במהלך הספר הילדים צריכים למצוא את רד.




ליחצו כאן לשעות הביקור והכתובות של תערוכות בוגרי 2016 בבתי הספר והאקדמיות לעיצוב ואמנות
המחלקה לתקשורת חזותית, שנקר
83 בוגרים
את הקצה ההפוך של התפיסה לגבי הצגת פרויקטי גמר אפשר למצוא במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר. תחת הכותרת ״הגשות פתוחות״ מוצגים רק פרויקטי הגמר של הסטודנטים, כפי שאלו בחרו להציג אותם; כלומר, זו לא תערוכה במובן הקלאסי שלה. אף על פי כן, למרות שהגישה הזו עלולה להדגיש את הפער בין הפרויקטים השונים, גם השנה אפשר למצוא מספר רב של פרויקטים עם שאר רוח שמותחים את המנעד של התקשורת החזותית ושל הצדדים המחקריים שלה.


אהבנו במיוחד:
עליזה אסקוחידו מחקר ופיתוח של שפה טיפוגרפית בכתב ברייל. כלי התקשורת החזותית הטיפוגרפית עוברים טרנספורמציה מפורמט של דו-ממד לתלת-ממד ומופנים אל חוש המישוש, תוך הפעלת כלים עיצוביים כמו היררכיה, משקלים, קומפוזיציה וריווחים.
עידו ספיר הצעה למשקל אנימטיבי של גופן פרנק־ריהל. הטיפוגרפיה הוותיקה, שהפכה לקנון בדפוס העברי, מקבלת רוח חיים חדשה ועכשווית המתאימיה לעידן הדיגיטלי.






חורדנה מירסקי-פרידמן פרשנות עכשווית לתנועת הלטריזם. חפצים יומיומיים משמשים להדפסת וליצירת קומפוזיציות החוקרות את גבולות תפקידה התקשורתי של הטיפוגרפיה.
רותם פיגדור טפלו איור ועיצוב מחדש של הספר בית קטן בערבה. הספר, שעוסק בקורותיה של משפחה בת חמש נפשות המעתיקה את חייה לערבה בארצות הברית בשנות השפל הכלכלי, עשיר בתיאורי נוף והאיורים מדגישים את יופיו ואת עוצמתו של הטבע.
תמר מינקוביץ תחנות בזיכרון הקולקטיבי: פרשנות אישית לתחנות שהובנו בזיכרון הקולקטיבי הישראלי, דרך מערכת סימנים וסמלים, המתחברות לכדי סיפור אחד בעל משמעות.



