Quantcast
Channel: מגזין פורטפוליו
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3234

מלון הפודים WOM: הגודל כן קובע

$
0
0

הדינמיקה שמאפיינת את הסצנה המלונאית בשנים האחרונות, במקומותינו ובעולם בכלל, לא עוצרת. אחרי מלונות הבוטיק לסוגיהם, מלונות הנושא או הקפסולות הקלסטרופוביות, הבשורה האחרונה היא מלונות פודים, שהראשון מסוגם בארץ, WOM אלנבי, פתח את שעריו להרצה בינואר השנה, רגע לפני שהגיעה הקורונה ושיבשה סדרי עולם״.

״מדובר במקבילה כלשהי של הוסטל או מלון בדרגה של שני כוכבים, שתכליתו לאפשר לאנשים ליהנות מחוויית לינה איכותית במיקום מרכזי בעיר ובעלות אטרקטיבית״, אומרת האדריכלית ליהי גרסטנר, שיחד עם אחיה האדריכל דין גרסטנר, עומדת מאחורי היוזמה החדשנית של הקמתו, כמו גם על תכנונו האדריכלי. ״החדרים קומפקטים מאוד, אין שירותי מלון ׳רגילים׳, והכול מתנהל באמצעות אפליקציה שבנינו ייעודית״.

למרות שעוד לא חלפה שנה מאז הושק, בצוק עיתות הקורונה גרסטנר כבר מחלקת את סיפורו של המלון לימים של טרום הקורונה ולהווה של כאן ועכשיו, כשהמלון שב לפעול אחרי תקופה שהיה סגור. ״הדברים השתנו, ותיירים שהיוו את קהל היעד העיקרי שלנו לא מגיעים. מטבע הדברים נוצרה בעיה, אבל הפכנו אותה להזדמנות, למפגש עם קהלים חדשים שלא כיוונו אליהם מלכתחילה, ויש בזה עניין״.

בזבוז של ממש 

גרסטנר היא בוגרת לימודי אדריכלות באוניברסיטת פראט בניו יורק, ובעלת תואר שני מאוניברסיטת קולומביה, שבמהלך השנים אף עסקה בהוראת התחום במוסדות אקדמיים. לצד זאת היא יזמית בנשמתה, שברקורד שלה אפשר למצוא יוזמה מעניינת קודמת: הקמת חברה ברוח ״אר בי אנד״, שנועדה לחבר בין חללים מעניינים לבין מי שמחפשים לוקיישן מיוחד לקיים בו אירועי חברה או פרטיים, השקות, הפקות צילום וכדומה.

הרעיון להקים מלון פודים נבט, לדבריה, מניסיונה האישי, אחרי שבשנים האחרונות הרבתה לטוס ברחבי העולם במסגרת עבודתה ״בדרך כלל הייתי מגיעה למלונות כדי ללון, כך ששהיתי בהם שעות ספורות בלבד. הם היו גדולים ויקרים וזה היה בזבוז של ממש, מפני שכל מה שהייתי צריכה זה מקום לינה ולא את כל השירותים והפינוקים שנלווים למלונות מסוג זה״. הניסיון חידד אצל גרסטנר את ההבנה שיש מקום לפתרונות לינה מסוג אחר.

״לפני כשנתיים, בשיחה עם אחי דין, זיהינו את ההבנה שלי כצורך עכשווי אמיתי בעבור לא מעט קהלים, ובעיקר קהל של ׳תיירים אורבניים׳, שמגיעים כדי לחוות את העיר ולא להתפנק כל היום בחדר יוקרתי. התחלנו לחקור את הנושא כדי לגבש לו מענה ולבדוק היתכנות לקונספט הפודים״. בתוך כך הם החליטו להתייעץ עם איש מקצוע מהזירה המלונאית ופנו למכר ותיק של גרסטנר, ליאון אביגד, מבעליה של קבוצת מלונות בראון, והייעוץ הסתיים בשותפות שנרקמה עם הקבוצה. 

מלון הפודים הראשון של הרשת, WOM אלנבי, שוכן במפגש הרחובות אלנבי ובן יהודה, בחלל ששימש כלובי חנויות בכניסה למבנה המגדלור, וששנים רבות היה סגור ולא שמיש. ״הקונספט שלנו גמיש, ולא בהכרח חותר להתמקם במבנה שלם. גם חלק ממנו, קומה או חללי חנויות/משרדים שאפשר לחבר אותם, טובים לצורך העניין. המטרה היא לנצל מקסימלית שטח נתון, וכשמדובר בפודים קומפקטים גם שטח מצומצם מתאים לכך״.

הקונספט שלנו גמיש, ולא בהכרח חותר להתמקם במבנה שלם. גם חלק ממנו, קומה או חללי חנויות/משרדים שאפשר לחבר אותם, טובים לצורך העניין. המטרה היא לנצל מקסימלית שטח נתון, וכשמדובר בפודים קומפקטים גם שטח מצומצם מתאים לכך

התכנון האדריכלי נרקם כסוג של טטריס, המייצר מעין קופסאות שכל אחת מהן מכילה שני פודים. ״מציאת נוסחת החלוקה לשטח המצומצם הייתה תהליך מורכב ומאתגר. את קונספט הטטריס שגיבשנו תרגמנו למודל תלת־ממדי, שעל פיו יוצרו אלמנטים מבניים מתועשים שהובאו למקום והורכבו בו. יצרנו 48 פודים שהקירות שלהם אטומים לרעש, כך שהפרטיות נשמרת״.

בעולם, מוסיפה גרסטנר, ״ישנם כמה מלונות מסוג זה, ובכולם הפודים אחידים. הייחוד והחידוש שלנו בתחום הוא שאנחנו מציעים אותם כשלוש אופציות: פוד ליחיד, סינגל, ששטחו 3 מ״ר; טווין, פוד שנועד לשרת שני אנשים שאינם בהכרח בני זוג, ששטחו מעט גדול יותר -4 מ״ר – ושיש בו שתי מיטות נפרדות; ודאבל, פוד שנועד לזוגות, עם מיטה כפולה וששטחו אף הוא 4 מ״ר״.

ליהי גרסטנר. צילום: מירב בן לולו

לצד המיטה/מיטות, הפודים מכילים שולחן עבודה קטן וכיסא, מקום אחסון וכיור, מיזוג אוויר ואינטרנט אלחוטי. כל ארבעה פודים חולקים שירותים ומקלחת סמוכים אליהם, וגרסטנר מדגישה ש״הבטחת ניקיונם נשמרת בקפידה מרבית ובאופן שוטף, בדומה לכל בית מלון. בעבור התיירים, לחלוק שירותים ומקלחת זה מצב מוכר; באירופה תרבות ההוסטלים מפותחת מאד וכידוע אין בהם שירותים פרטיים״. 

קירות הפודים מעוטרים באיורים, שנוצרו ייעודית על ידי המאייר אלון ברייאר, כקומפוזיציות של סיטואציות מחיי העיר, ומקנים להם חזות מסוגננת ושיק צעיר ועכשווי. ״אנחנו הרי אדריכלים שוחרי אסתטיקה, לא רק יזמים, כך שעם כל הקומפקטיות הפודים עוצבו ואובזרו בתשומת לב לכל פרט שאינה נופלת מזו של מלונות בוטיק – עם חלוקי רחצה מפנקים, מצעים איכותיים ותאורת לד, שכמו מיזוג האוויר והאינטרנט נשלטת באמצעות האפליקציה״.

פעילים באינסטגרם ובטיק־טוק

הכניסה למלון ואל החלל הציבורי ״יושבים״ ממש על הרחוב. החלל אינו גדול, מעוצב כסלון ביתי נעים עם ספרייה ופינת ישיבה, ואיוריו של ברייאר מצטרפים בו לחיפוי קיר מרשים ״שמספר״ את תל אביב. ״זו הכוונה: להכניס את העיר פנימה ׳ולהוציא את האורחים החוצה׳. לחבר את התיירים אליה ולהנגיש להם אותה כמה שיותר. לצורך זה שילבנו באפליקציית התפעול גם הרבה תוכן, שעניינו מידע על מקומות מעניינים לבקר, פעילויות ייחודיות, אמנות ועוד״.

נכון לעכשיו, עם השמיים הסגורים ומתוך קריאת המפה, ננקטו במלון יוזמות שמאפשרות שהייה ארוכה מהרגיל, ובכלל זה על בסיס חודשי. ״הבנו שהאופציה הזו משרתת קהלים מסוימים ויש לה מקום. לדוגמה, היום יש לא מעט חבר׳ה צעירים שנמצאים בחל״ת שחייב אותם לחזור להתגורר בבית ההורים, ושהייה כזו במלון מאפשרת להם להרגיש חופשיים ולחיות כמו שהיו רגילים לחיות״.

הבנו שהאופציה הזו משרתת קהלים מסוימים ויש לה מקום. לדוגמה, היום יש לא מעט חבר׳ה צעירים שנמצאים בחל״ת שחייב אותם לחזור להתגורר בבית ההורים, ושהייה כזו במלון מאפשרת להם להרגיש חופשיים ולחיות כמו שהיו רגילים לחיות

כך, אם לפני הקורונה ניצבו בחלל הציבורי עמדת קפה לשירות האורחים, ומקררים לרכישת מזון קל, היום הוקצה בו שטח שמשמש כמטבח לטובת מי שבחרו באופציה של שהות ארוכה, ולדברי גרסטנר האווירה שנוצרה היא כשל מגורים משותפים עם הווי קהילתי־משפחתי. ״קודם השיווק התבסס בעיקר על פה לאוזן, ומכאן גם נגזר שמו של המלון – ראשי תיבות של Word of Mouth; אנשים שהתארחו בו שיתפו חברים בחוויית השהיה. עכשיו מצאנו את עצמנו פעילים באינסטגרם ומעלים סרטוני טיק־טוק לרשת. מסתבר שזה עובד, הסרטונים הם ויראליים ואנשים מגיעים בעקבותיהם״.

ולבסוף, היוזמות של גרסטנר בימים אלה לא נותרות רק בין כותלי המלון. יחד עם חברתה המעצבת הגרפית והאוצרת מיכל שפירא, שעימה היא משתפת פעולה כבר שנים והיא אף הייתה אמונה על מיתוג המלון, הן הגו את גלריית 3X3 – העושה שימוש בחזית המלון שפונה לרחוב אלנבי.

על רקע המצב הלא פשוט בארץ, החלטנו למקד את אופי העבודות ולתת במה לאמנות בעלת גוון חברתי, שמתייחסת לכאן ועכשיו, כשהמטרה היא לייצר אמירה בעלת נוכחות

״כבר בזמן התכנון ׳נגסנו׳ משטח הפנים לטובת שלוש ויטרינות חיצוניות, שנועדו להצגת אמנים מקומיים. על רקע המצב הלא פשוט ששורר בארץ, החלטנו לדייק ולמקד את אופי העבודות ולתת במה לאמנות בעלת גוון חברתי, שמתייחסת לכאן ועכשיו. פתחנו עמוד אינסטגרם שקורא לאמנים להציג עבודות ולתייג נבחרות. אלה מודפסות ככרזות גדולות להדבקה שמותאמות לגודל הוויטרינות ויוצגו בהן, כשהמטרה היא לייצר אמירה בעלת נוכחות״.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

בין הפעילות במלון לבין קידום הגלריה, גרסטנר לא נחה לרגע וצופה לבאות. ״מלון פודים נוסף, שבנייתו התעכבה בגלל המצב ייפתח בקרוב בבית הטקסטיל בנוה צדק, וגם שם תהיה גלריה. אני מאמינה שהתיירים יגיעו כשהמצב יירגע, ובינתיים אנחנו לומדים דברים תוך כדי תנועה ומשתדלים לעשות את המיטב״.

The post מלון הפודים WOM: הגודל כן קובע appeared first on מגזין פורטפוליו.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3234

Latest Images

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Vimeo 10.6.2 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.2 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.





Latest Images

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.