Quantcast
Channel: מגזין פורטפוליו
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3234

MoxieTLV: ״קצת כמו כשנכנסים לחנויות כל־בו בחו״ל״

$
0
0

העבודה על MoxieTLV החלה בימי הסגר, כשלטל בראון היה נדמה שסוף העולם מגיע; תקופה שבה מותגים, מעצבים ואמנים רבים מצאו עצמם לראשונה מנותקים מקהל הלקוחות והעוקבים שלהם, ללא יכולת לתקשר את פועלם ולמכור.

״היה סגר מוחלט וכל החנויות היו סגורות״, היא מספרת. ״אני עצמי הייתי בחל״ת, וזה כנראה היה זמן מצוין להרהורים. המחשבה על כל המעצבים שלא מסוגלים להגיע ללקוחות שלהם, ושהם יישארו עם עודפי מלאי של עונה שלמה ולא יוכלו למכור אותה לפי התכנון, הפחידה, במיוחד לאור הידע שלי בתחום״. 

אז עלה אצלה הרעיון של פלטפורמת מכירה שבה מוצעים יחד פריטי אופנה, אומנות, עיצוב ותוכן ישראלים. ״בימים אלו, יותר מתמיד, עלינו לעודד צריכה מקומית ולתמוך בעיצוב הישראלי״, היא מדגישה. ״החלטתי לנצל את הזמן ביעילות: התחלתי לעבוד על המודל ועל אופי האתר, ולאחר מכן על החלק הטכני״.

טל בראון, Moxie TLV. צילום: מ״ל

כשהרעיון היה מגובש, השלב הבא היה ליצור קשר עם המעצבים ״ולוודא שהתחושה שלי שיש להם צורך בפלטפורמה כזו היא אמיתית, ושהם גם רוצים לקחת חלק במיזם כזה. הבטחון שהמעצבים הביעו בי וברעיון, ובפלטפורמה שטרם הוקמה, היה מפתיע ומרגש וממש לא מובן מאליו״.

איך זה קרה מהר כל כך? 

״כל כך מהר?״, היא מחייכת ומרימה גבה. ״הכל יחסי. חשבתי שאני גורמת למעצבים לחכות יותר מידי זמן, לפתרון לבעיה רצינית ודחופה שאיתה הם מתמודדים, ושהכל צריך להיות מיידי. תקופת הקורונה גרמה לכל התוכניות הקודמות להיות בהולד, והותירה לכולנו הרבה זמן פנוי לעבוד במרץ על הדברים. ההיכרות המוקדמת שלי עם הענף עזרה לי להבין במה להתמקד ומתי״. 

והכל עשית לבד?

״ליוו אותי לאורך הדרך דור, חבר ואדריכל שעזר במיתוג ובעיצוב; שלי, אחותי שמצלמת בפילם ומסייעת ביצירת חומרים ייחודים; ואמיר, בן זוגי, שמסייע בכל הקשור לסוגיות הטכניות ובכלל. מעבר לכך, אני נעזרת באנשי מקצוע מכל התחומים איפה שאני צריכה חיזוק״. 

הדי.אן.איי של כל מעצב

בראון, בת 29, מעידה על עצמה כמי שנמשכה מגיל צעיר לעיצוב ואופנה. לאחר לימודי חשבונאות ופסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, והתנסויות בתחומים אלו, הלכה בעקבות הלב. היא לקחה שני קורסים בסנטרל סנט מרטין בלונדון – עיצוב קולקציה מסחרית ושיווק דיגיטלי – ולאחר מכן החלה את דרכה ברשת סטורי, שהייתה עבורה בית במשך חמש שנים. בשנים האחרונות ניהלה מותגים בינלאומיים שונים והכירה מקרוב את תעשיית האופנה בארץ ובעולם. 

מוקסי מהווה מבחינתה נקודת חיבור חדשה בין יוצרים מקומיים ללקוחות שוחרי עיצוב, תוך מתן דגש על תוכן וערך מוסף. לדברי בראון, הרעיון הוא לייצר חווית בוטיק אונליין שמאגדת קהילת יוצרים, ״בית של אופנה, אמנות ועיצוב ישראלים עבור לקוחות בארץ ובחו״ל״. משמעות השם מהדהדת את הכוונה מאחוריו: מי שיש לו ״Moxie״ נחשב כבעל חוכמה, בעל יכולות וכישורים, יצירתי, ומסוגל לפתור סיטואציות מסובכות. בנוסף, מוקסי פרושו גם אופנתי, סטייליסטי.

טופ של שחר אבנט

נעליים של NOON, אגרטלים של NOUS

חולצה של חיה מיכלסון, ג׳ינס של צוקר

בין המותגים והמעצבים שאפשר למצוא באתר: HANNA, המציע פרשנות חדשה לאופנה נשית בהשראת אמנות ואדריכלות מודרניות; ZUKER לאישה האורבנית, שרוצה לבנות לעצמה מלתחה המורכבת מפרטי יסוד איכותיים ועל־זמניים; שחר אבנט, אחת המעצבות הצעירות הבולטות והיצירתיות ביותר בנוף המקומי; דניאל אלקיים, שמשלב עיצוב בר־קיימא בהשראת תופעות טבע; ו־NAMA (נעמה בן משה) עם פריטי טקסטיל יוקרתיים מאוירים בעבודת יד.

״מדובר באתר שמציע אוצרות מוקפדת של יצירה ישראלית ותכנים נוספים. כל אלו יהיו זמינים ללקוחות בכל מקום בארץ, ומחוץ לה. העבודה נעשית בשיתוף פעולה קרוב עם המעצבים כך שיש ביטוי לדי.אן.איי של כל מעצב. ברגע שמתקבלת הזמנה, הלקוח מקבל אותה ישירות מהמעצב ללא מתווכי אמצע״.

איך נבחרו המעצבים?

״בנבחרת שלנו אפשר למצוא קשת יחסית רחבה של יוצרים: יש מעצבים צעירים שלא מוכרים בנקודות מכירה אחרות באופן קבוע, ויש מעצבים ותיקים יותר שמתפעלים אתרים וחנויות משלהם כבר מספר שנים. באופן דומה, יש פריטים בעלי אופי גולמי וכאלה יותר מלוטשים. פניתי למעצבים בולטים בתחומם או ביצירה שלהם. מטרת העל היא למצוא בכל קטגוריה דברים ייחודיים שלא רואים בכל מקום, שאפשר להרגיש את הדי.אן.איי של היוצר שלהם בכל פריט, ולזהות בקלות את המקור של כל אחד.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

מרבית המעצבים חרטו על דגלם ייצור בר־קיימא ומודע ובוחרים לעבוד בהרמוניה עם הסביבה והקהילה. פריטים רבים באתר הם פריטים שנעשים בכמויות קטנות, בייצור איטי ולעתים גם לפי הזמנה. לכן, בין היתר, הכוונה היא שמוקסי יפנה ללקוחות שאוהבים ומבינים עיצוב, רוצים להיות ייחודיים ויודעים להעריך את העבודה שנעשתה על הפריטים וכמובן את התוצר הסופי״.

ואיך זה פועל, על איזה בסיס: ההזמנה עוברת למעצב ונשלחת ממנו או שמוקסי הוא ״החנות״ הסופית?

״הרעיון הוא שהמלאי נשאר אצל המעצבים ולגמרי בשליטתם בכל רגע נתון. ההזמנה שמתקבלת באתר עוברת למעצב, ולאחר אישור אנחנו מתאמים איסוף מסטודיו המעצב ישירות אל בית הלקוח״. 

מה המודל העסקי אם כך? פלטפורמה אינטרנטית ועמלה שמשולמת למעצב? או אחרת? 

״המודל העסקי מבוסס על אחוז מהמכירה, כלומר, רק אם סייענו למכירות תהיינה עלויות למעצב. אם המעצבים בסופו של דבר יוכלו למכור 100% מהמלאי מבלי להיעזר בנו, אין עלות; לפחות ניסינו ובינתיים העלינו את המודעות למותג״. 

אז זו עוד פלטפורמת הפצה ופרסום? כי הרי לרוב המעצבים יש אתרים משלהם, מה התועלת לפעול דרך מוקסי?

״הרעיון הוא לרכז קבוצת מעצבים בסגנון מסוים למקום אחד (והכל כאמור רק לאחר סינון). קצת כמו כשנכנסים לחנויות כל־בו בחו״ל. מחיר השילוח הוא כאילו שבוצעה הזמנה ממקום אחד, בדומה לביקור בחנות אחת. 

״אנחנו מקצרים דרך, הלקוח לא צריך להכיר כל מעצב ולהיכנס לאתר שלו. הוא יכול להגיע למוקסי ולגלות אצלינו מעצבים שהוא לא בהכרח הכיר קודם. הכוח של מספר מעצבים יחד גדול ומכופל: לקוח של מעצב אחד יכול להתאהב פתאום במעצבים נוספים וכולם מרוויחים מזה. 

הרעיון הוא לרכז קבוצת מעצבים בסגנון מסוים למקום אחד, קצת כמו כשנכנסים לחנויות כל־בו בחו״ל. בנוסף, בנוסף יש חלוקה לפי קטגורית מכירה: שמלות של כל המעצבים יחד, אביזרי עיצוב יחד וכדומה

״בנוסף, במוקסי מוצע גם תוכן עם ערך מוסף: יש בחירה של המעצבים המתאימים וחלוקה לפי קטגורית מכירה (שמלות של כל המעצבים יחד, אביזרי עיצוב יחד כגדומה). כל אלו מקלים על תהליך הרכישה, הכל יחד הופך את חווית הקניה לאחרת. 

״מעבר לכך, הבסיס והרעיון המרכזי הוא שמוקסי מהווה נקודת מכירה נוספת שאינה מחליפה את נקודות המכירה הקיימות, אם יש כאלה. השאיפה היא שעם הזמן ובהתאם לקולקציות יעלו לאתר גם פריטים שלא תמיד נמצאים באתרי המעצבים (פריטים אקסקלוסיביים), וכך גם לקוחות קיימים יוכלו ליהנות מהחגיגה״. 

ז׳קט של צוקר, מכנסים של האננה, טי שירט של טוטו בי

מטפחת של NO NO, אגרטל של מאיה בן יונה

נעליים של NOON

״יתרון נוסף מבחינת המעצבים הוא היכולת והרצון שלנו להשקיע בתוכן, במכירה ובקידום, כשבניגוד אליהם אנחנו יכולים להשקיע כמעט אך ורק בזה מבלי לדאוג למלאים ולקולקציות״. 

איזה סוגי תכנים יוצעו באתר? כרגע לדוגמה יש המלצות לספרים. מה הכיוונים הבאים ובאיזה תדירות יתחדשו?

״הרעיון הוא לשלב את עולם התוכן של המעצבים שלנו בתכנים הזמינים ללקוחות. כרגע, על הפרק, היכרות עם המעצבים ותהליכי היצירה שלהם, הצצה אל אחורי הקלעים של האתר ושל המעצבים בסטודיו, שילוב פריטי המעצבים באורח החיים שלנו וטיפים לעיצוב, DIY בבית ועוד. תדירות שינוי התכנים עוד בבחינה, בהתאם לקהל הלקוחות שיגיע״. 


טווחי המחירים של הפריטים המוצעים באתר נעים בפריטי האופנה: 200-2,000 ש״ח; תכשיטים: 200-2,500 ש״ח; אומנות ועיצוב: 250-2,500 ש״ח.

The post MoxieTLV: ״קצת כמו כשנכנסים לחנויות כל־בו בחו״ל״ appeared first on מגזין פורטפוליו.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3234

Latest Images

Pangarap Quotes

Pangarap Quotes

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Trending Articles


Pangarap Quotes


Dino Rey para colorear


Libros para colorear


Mandalas de flores para colorear


Dibujos para colorear de perros


Toro para colorear


People Walk Away Quotes, Inspire Quotes


Love Quotes Tagalog


RE: Mutton Pies (mely)


Ang Nobela sa “From Darna to ZsaZsa Zaturnnah: Desire and Fantasy, Essays on...


Tagalog God Quotes to inspire you


Winx Club para colorear


Girasoles para colorear


Sapos para colorear


Renos para colorear


Dromedario para colorear


Long Distance Relationship Tagalog Love Quotes


Tamis Ng tagumpay


Mga Tala sa “Unang Siglo ng Nobela sa Filipinas” (2009) ni Virgilio S. Almario


El Vibora (1971) by Francisco V. Coching and Federico C. Javinal





Latest Images

Pangarap Quotes

Pangarap Quotes

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC