Quantcast
Channel: מגזין פורטפוליו
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3234

אתי מאירוביץ: איך אפשר בלי למשש ולחוש את החומר

0
0

בסוף 2019 השיקה רשת הביטאט בהרצליה אולם תצוגה של חברת ויטרה. לרגל ההשקה, שנדמית עכשיו כאירוע שהתרחש בחיים אחרים, הגיע לארץ רפאל גילגן (Raphael Gielgen), חזאי הטרנדים העומד בראש מעבדת הטרנדים של ויטרה בשווייץ. גילגן העביר סדנה בנושא Working the Future: מה יהיה בעולם עיצוב חללי העבודה בשנת 2029, ושאינו קיים היום; והציג את תפיסתו, הגורסת שלעבודה בממשק הווירטואלי יש פוטנציאל רב, ובה בעת, כך הוא מאמין, ערכם של חפצים ומקומות פיזיים ימשיך להיות משמעותי.

אך גם חזאי, מוכשר ככל שיהיה, לא יכול היה לצפות את מה שעתיד היה להתרגש על העולם הרבה לפני 2029. כך, בימים אלה שבין סגר לסגר, השאלה שהעלה גילגן בסדנה מתכנסת ללוח זמנים הרבה יותר קרוב של כאן ועכשיו, ומתרחבת לתחום העיצוב ככלל – כיצד הוא מתנהל בימים אלה של חוסר וודאות ואילו השפעות תהיינה למגיפה עליו. 

לאתי מאירוביץ, מבעלי הביטאט, אין תשובה אחת ניצחת לשאלות. בפברואר, היא מספרת, ״הייתי בגרמניה וצחקתי על כך שאנשים התחילו להשתמש במסכות, למרות שכבר היה דיבור על ביטולי תערוכות״. ההבנה שמדובר באירוע עולמי שכמוהו לא נחווה קודם, לא איחרה להגיע. 

ויטרה

אתי מאירוביץ. צילום: תמר קרוון

״במהלך השנים ידענו תקופות לא פשוטות כמו בזמן מלחמות, אבל אלו היו קשיים מקומיים. הפעם זה משהו חובק עולם שאין לו שום תקדים, ויידרש עוד זמן כדי לעבד את כל מה שהתחולל וממשיך להתחולל. הרבה קלפים נטרפו, ועם זאת, יש דברים שקורים גם עכשיו.

״הנה, בעוד שחברות רבות עברו לעבודה מהבית ומתכוונות לאמץ את המודל גם בעתיד, חברת אמזון הודיעה שהיא מרחיבה את המשרדים שלה בניו יורק ובמקומות נוספים בארצות הברית. במילאנו, שהייתה מוקד תחלואה נוראי, השיק החודש המותג ליווינג דיבאני את ׳ליווינג גלרי׳, חלל שעיצב פיירו ליסוני בקונספט תיאטרלי; סוג של חלל גמיש, שזהותו נעה בין גלריה לבין אולם תצוגה.

בעוד שחברות רבות עברו לעבודה מהבית ומתכוונות לאמץ את המודל גם בעתיד, חברת אמזון הודיעה שהיא מרחיבה את המשרדים שלה בניו יורק. במילאנו הושק חלל תצוגה ׳ליווינג גלרי׳, שעיצב פיירו ליסוני, סוג של חלל גמיש, שזהותו נעה בין גלריה לבין אולם תצוגה

״באופן אישי אני מאמינה שתהיינה לתקופה השפעות והשלכות על התחום שלנו, אבל לאו דווקא בטווח הקצר. הקורונה תפסה את עולם העיצוב רגע לפני התערוכה במילאנו, כשכל החברות כבר היו ׳בחודש התשיעי׳ עם החידושים. כל אבות הטיפוס כבר היו מוכנים, כך שיש דגמים חדשים וממש בימים אלה התחלנו כבר לקבל את התמונות שלהם. השאלה היא יותר מה יהיה הלאה״.

כרגע, מוסיפה מאירוביץ, הפעילות נמשכת, גם אם בקצב איטי יותר. ״חברות מעדכנות עם תמונות של דגמים ועם בדים, אבל השיח איתן מתייחס בעיקר לקורונה ולאירועי השעה סביבה, כי זה עומד על סדר היום של כולם. פגישות עבודה מתקיימות כמובן בזום, והכול כל כך וירטואלי. 

״זה ממש לא כמו לחוות את הדברים פיזית בביקור במפעלים או בתערוכות, ואין את ׳הלוק אנד פיל׳, שלי אישית חשוב מאוד וחסר מאוד. איך אפשר להתרשם כמו שצריך מאובייקט בלי למשש ולחוש את החומר, או להרגיש את הנוחות של כורסה בלי לשבת עליה?״.

מספרים סיפור

כמי שחיה ונושמת את עולם העיצוב, מכירה היטב את הסצנה הבינלאומית וביקורים במפעלים ובתערוכות הם חלק מסדר היום שלה, מאירוביץ יודעת על מה היא מדברת. לפני למעלה מ־40 שנה היא הצטרפה לבעלה רמי, שב־1972 הקים את הביטאט, אז אולם תצוגה של מטבחים ופריטי ריהוט מיובאים.

בהמשך הצטרפו אליהם הבנים, עדו ועודד, שינקו את האהבה לתחום העיצוב, את החזון ואת רוח היזמות, ומה שהחל את דרכו כאולם תצוגה יחיד, הוא עכשיו מתחם הביטאט, המרכז אולמות תצוגה של אלמנטים ופריטים לבית ולמשרד; מטבחים, מחיצות ודלתות, חדרי שינה, חדרי ארונות, ריהוט לחדר מגורים, פינות אוכל, כלים ואביזרים משלימים, וריהוט לסביבת החוץ- חלל תצוגה חדש שהושק לאחרונה, בימי הקורונה.

״הקמת המתחם הייתה החזון, וחיפשנו הרבה שנים מקום שיוכל להכיל אותו. לפנינו ישבה פה חברת מיקרוסופט, ובפועל, המקום שהיה אז במצב ירוד, היה נקודת ההתחלה של אזור התעשייה של הרצליה פיתוח. הרעיון היה לרכז את המותגים והמוצרים שאנחנו מייבאים לפי קטגוריות נושאיות.

״להדגיש כך את תפיסת העיצוב שלנו כאמירה מובחנת, ולהציג אותה נכונה באמצעות אופן ההצבה והחיבורים בין הפריטים השונים, כממדים שלשיטתנו חשובים באותה מידה. כשהקטגוריות השונות מרוכזות בסמיכות פיזית ומדברות באותה שפה אסתטית, זה מקל על מי שמתחבר אליה ומעדיף אותה; הריכוז מאפשר לקבל מבט כללי־רוחבי ומתוך המכלול לרדת לפרטים״.

פוליפורם. אולם התצוגה של הביטאט בהרצליה

מטבחי VIPP

ואמנם, יחודו של המתחם אכן טמון בקוהרנטיות שמאפיינת אותו. כל המותגים המרוכזים כאן, לדברי מאירוביץ, הגיעו ממקום של אהבה, בזכות היותם מייצגים את האמירה של הביטאט, ובמהלך השנים נקשרו עמם קשרים חמים. ״לכל מותג יש איכויות משלו, והפריטים נבחרים בקפידה מתוך הקולקציות שהם מציעים.

״אנחנו לא מייבאים קולקציה באופן אוטומטי, אלא בוחרים מתוכה את מה שנכון לנו ותואם את התפיסה שלנו; אוביקטים שמספרים סיפור בשפה מדויקת, שמזקקת איכויות של חומר, צבע וצורה לאוביקטים נקיים ומהודקים פונקציונלית, איכותית ואסתטית״.

מאותו מקום של נאמנות לשפה, נולדה ההחלטה לייחד אולם תצוגה מונו־ברנד לוויטרה, אחרי שנים שהמותג נכלל בין המותגים המיובאים על ידי הביטאט, והוא מהאולמות הבודדים בעולם שאינו שייך לו ומופעל על ידו. ״לוויטרה יש די.אן.איי מסוים, ומאוד ׳שלו׳, וכך גם האווירה שהוא מייצר. זה הרגיש נכון לתת לו במה משלו, ולהציג כך את תעודת הזהות שלו״.

המותג, המאופיין באסתטיקה נקייה, ״שקטה״ וצנועה בדרכה, משלב קלאסיקות איקוניות עם עיצובים עכשוויים, מאמין בחקר מעמיק, והיה הראשון שדיבר על עיצוב במונחים של סביבה רגשית. ״הוא לא מנותק מהחיים אלא נולד מהם, וככזה מגלם סוג של יושרה וכנות רעיונית שהם הרבה מעבר לסגנון עיצובי או לצווי אופנה. המעצבים שאיתם הוא משתף פעולה מודעים היטב לערכים שעומדים בבסיסו, וכשמעצב מוביל כמו אנטוניו צ׳יטריו מעצב ספה לוויטרה, זו לא הספה שהוא היה מעצב למותג עם תפיסה אחרת וערכים אחרים״.

החברות יצטרכו להרגיש את השוק. אפשר להניח שהן ייקחו פחות סיכונים, שהכל יהיה הרבה יותר מחושב, זהיר מבחינת השקעות. אני מאמינה שנראה יותר צניעות ואיפוק, שייוולדו מעצמם כפועל יוצא של המצב

אם שנת 2020 הייתה ועודנה, כפי שמציינת מאירוביץ, ״פתורה ומסודרת״ מבחינת חידושים שהיו כבר בדרך למילאנו, הרי שעכשיו נוצר מצב חדש שידרוש חלחול והפנמה. ״החברות יצטרכו להרגיש את השוק ומשם להמשיך. אפשר להניח שהן ייקחו פחות סיכונים, שהכל יהיה הרבה יותר מחושב, זהיר מבחינת השקעות, ואולי יהיו גם שינויים בכל מה שקשור לאופיין של תערוכות ולהיקף שלהן.

״אני מאמינה שנראה יותר צניעות ואיפוק, שייוולדו מעצמם כפועל יוצא של המצב, אבל ההתרחשות עדיין בעיצומה ומוקדם מידי לצאת בהכרזות נחרצות. ימים יגידו מה ואיך יהיו פני הדברים, ואפשר רק לקוות שהם יהיו יותר טובים״.

אולם התצוגה של ויטרה בהרצליה. צילומים: עמית גרון

The post אתי מאירוביץ: איך אפשר בלי למשש ולחוש את החומר appeared first on מגזין פורטפוליו.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3234

Latest Images

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Vimeo 10.6.2 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.2 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.0 by Vimeo.com, Inc.

Re:

Re:





Latest Images

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.7.0 by Vimeo.com, Inc.

HANGAD

HANGAD

MAKAKAALAM

MAKAKAALAM

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Doodle Jump 3.11.30 by Lima Sky LLC

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.1 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.0 by Vimeo.com, Inc.

Vimeo 10.6.0 by Vimeo.com, Inc.

Re:

Re:

Re:

Re: