ועדת השופטים בפרסי משרד התרבות והספורט בתחום העיצוב לשנת 2016, נימקה את הבחירה בהדס רוזנברג ניר בכך שתהליכי יצירתה מתאפיינים בעבודה במהלכים מקבילים – מחקר חומרי לצד מחקר רעיוני – והזליגה הבינתחומית מפתיעה בתוצריה. ״בעבודותיה היא חוקרת חפצים חיוניים ושאינם כאלה, אופני הצבתם בחללים שונים מערערים על ההיררכיה השגורה בין חפצים, ומציפים את המתח בין צורך שימושי לבין נוכחות אמנותית. יצירתה עמוקה ורב־שלבית, תורמת לדיון על מושג החפץ בשדות שיח שונים, ומרחיבה את הדיון בעשייה הקרמית והתרבותית בארץ.
על דפנה קפמן כתבו חבר השופטים ש״גוף עבודתה הוא סיכום של מהלך יצירה מורכב ומרובד. דימוייה כמו לקוחים מספרי איור החי והצומח, עשויים להפליא מזכוכית, מוצמדים לפיסות בד, ומהווים המשך טבעי של עבודת רקמה עדינה ומפתיעה היוצרת עבודות בעלות אופי פתייני. התבוננות נוספת בעבודתה מאבחנת מסרים נוספים: פסלי זכוכית גדולים צמודי קיר עשויים בדיאלוג מרתק עם עבודות רישום שיש בהם תנועה״.

על נעמה בנזימן נכתב שבשנים האחרונות היא מרחיבה את תחום האיור מהדו־ממד אל התלת־ממד, ושעבודותיה ״עוסקות במפגש המפתיע בין השניים תוך בחינה אקספרימנטלית של הגבולות בין קו, צבע, נפח וחומר, והצעה של מגוון סוגי יחסים בין אוביקטים פיסוליים לבין דימוי נרטיבי. המעבר לתלת־הממד הוא המשך ישיר לקו האיורי הייחודי של בנזימן – שאף כותבת את ספרי הילדים שהיא מאיירת – המאופיין בקו עשיר, מפתיע וצבעוני שמחבר באופן שלם בין פנטזיה למציאות״.
בנימוקים להענקת הפרס לקובי לוי, נכתב שלמעלה מעשור פועל לוי בתחום התקשורת החזותית המקומית, תוך שהוא משמיע קול וירטואוזי ויחודי ומעורב במנעד רחב של פרויקטים ותחומים, עם לקוחות כמו בצלאל, פסטיבל ישראל, בית הנסן, מוזיאון פתח תקווה, מוזיאון ארץ ישראל, להקות מחול וגופי תרבות שונים. ״בניגוד למעצבים רבים שמקדשים את הגלובליות ואת הבין־לאומיות, לוי שם דגש על ההקשר התרבותי והמקומי של התוצר העיצובי, בשאיפה להשפיע על המרחב החזותי הציבורי, בין אם מדובר בספרי אמן וקטלוגים, פרויקטים ולקוחות בתחום המיתוג הציבורי, מיתוג אירועי תרבות, תכנון ועיצוב גרפי במרחב ועוד״.

הבחירה בעומר פולק נומקה בכך שמאז סיום לימודיו הוא סומן כאחד הקולות המבטיחים בעולם העיצוב המקומי, ומאז הוא ממשיך להרחיב את תחום העיצוב התעשייתי לטריטוריות חדשות. ״פולק מייצג בכך את הדור חדש של המעצבים שאינו מחוייב לדיסציפלינה אחת עם פרויקטים שהוצגו בארץ ובעולם, כמו בלוני בצק מנופחים הממולאים בריחות שונים המשנים את הטעם; גופי תאורה, שטיחים ושרפרפים, שעושים שימוש במכונת סוכר כמכונה לפלסטיק; וסביון עם ריסים שהם חלקי שיער מגוף האדם״.
חמשת הזוכים יקבלו כל אחד 20 אלף ש״ח.