פורטפוליו בשיתוף שבוע העיצוב ירושלים
אתמול
הפרויקט Histories of Easternfuturism, מבית היוצר של מגזין KAJET, מביט בעין ביקורתית אל עברה של מזרח אירופה ואל עתידה. הסתירות הקיימות באזור נפרשות באופן חזותי באמצעות מיצב וידאו נרטיבי, המסתמך על מאמציהם המשותפים של מכונה וקהל, של טכנולוגיה והמשתמשים בה, שמקבלים פידבק מיידי. Histories of Easternfuturism מעלה את השאלות הבאות: על ידי מי ועבור מי מתועדת ההיסטורי? האן יש רק היסטוריה אחת או יותר? כיצד עלינו לפעול אל מול ההיסטוריה המודרנית וכיצד נבין את העבר? איך מפענחים קטעי ארכיון ובאיזה אופן משתמשים בקישוריות הציבורית להפקת משמעות?

עיצוב מטייוואן
היום
A Balancing Act – שבוע העיצב של טאיפיי שלח לירושלים נציגות של שמונה מעצבים מתחומי יצירה שונים – קרמיקה, ריהוט, כלי בית וחפצי נוי – השואבים השראה ויידע ממסורת עתיקה ומטכנולוגיה חדשה. טאיוואן ידועה ברחבי העולם כמעצמה של תהליכי ייצור וטכנולוגיה. ההיסטוריה המורכבת שלה יצרה בה סביבה רב־תרבותית עשירה, וכתוצאה מכך, הצליחה המדינה להוליד סגנון עיצובי ייחודי לה שמתפתח כבר מעל 50 שנה. בפרויקט A Balancing Act שמונה מעצבים עכשוויים מטאיוואן מציגים אלמנטים ששלבים מקורות ממזרח וממערב, מסורות שמתחדשות באמצעות חומרים חדשים; תעשייה וקראפט שמתקיימים זה לצד זו. חיי היום־יום והתרבות המסורתיתזוכות לאינטרפרטציה חדשה.
• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>
מחר
מערכת פורטפוליו ממליצה על עבודתם המרשימה של אמיר צובל ואיתי בלומנטל, ״החוט המקשר״ – פרויקט שנוצר בעקבות מחקר משותף לאורך שנה, של האלגוריתמאי איתי בלומנטל והמעצב אמיר צובל. הפרויקט מפנה זרקור לעבר עובדי בית הנסן הערבים ממזרח ירושלים והחיבור שלהם למקום, דרך עבודת אמנות וקראפט שמשלבת תכנות ושימוש באלגוריתמים, ייצור דיגיטלי ותהליכי עבודה מעולם ההאקינג והמייקינג.

פרויקט החוט המקשר, אמיר צובל ואיתי בלומנטל
הפרויקט נעשה בחמישה שלבים: בשלב הראשון צולמו דיוקנאות העובדים ובמקביל דגמו היוצרים את המרחק המדוייק שעל כל אחד מהם לעבור בכל יום בדרכו מביתו במזרח ירושלים לעבודה בבית הנסן. בשלב השני הצילומים עברו עיבוד והנתונים שלהם הוזנו לאלגוריתם שנוצר במיוחד לשם כך, ניתח את הצילום ותרגם אותו לקו רציף אחד, שאורכו זהה למרחק שנדגם. בשלב הרביעי מכונת CNC יוצרת על פי הקוד את תמונת הדיוקן של כל אחד מהאנשים, באמצעות מתיחת חוט שחור דק בין 471 מסמרים על חישוק עץ בקוטר 80 ס״מ. בשלב החמישי והאחרון נסגר המעגל עם הצגתן של התמונות ותהליך העבודה בשבוע העיצוב בבית הנסן, בכל אחד מימי שבוע העיצוב נוצרת במקום, לעיני המבקרים, אחת התמונות באמצעות המכונה בזמן אמת. במקביל ניתן לפגוש במקום את העובדים ״הדוגמנים״, שמהם החל הפרויקט.
הפרטים המלאים באתר שבוע העיצוב ירושלים
The post שבוע העיצוב ירושלים 2019 // היום השביעי appeared first on מגזין פורטפוליו.