יום הסובלנות הבינלאומי במוזיאון לאמנות האסלאם
מדי שנה ב־16.11 מציין האו״ם את יום הסובלנות הבינלאומי מתוך מטרה להעלות את המודעות הציבורית לסכנה שבאי הסובלנות ויחס מפלה ולא שוויוני. המוזיאון לאמנות האסלאם, שקידום הסובלנות הוא אחד היעדים המרכזיים בפעולותיו, יציין את המועד ביום חמישי 29.11 עם פעילויות שונות לקהל הרחב. האירועים ייפתחו עם ״אנחנו או אנחנו״ בהנחיית האמן, המאייר והאקטיביסט זאב אנגלמאיר, שיזמין משפחות וילדים ממגזרים שונים ליצור ביחד באנר קיר ענקי, צבעוני עם דימוי הסובלנות, ידיים ועליהם פרצופים המייצגים קבוצות שונות באוכלוסייה. העבודה המשותפת והדימויים שייבחרו המשתתפים ליצור, ימחישו את אפשרות החיים המשותפים והיצירה המשותפת. בתום האירוע הבאנר ייתלה על קיר המוזיאון לאמנות האסלאם.
לקראת השעה 21:00 יתקיים ״מופע סובלנות״ שבו תארח להקת אומהגומה את סולנית העבריות מדימונה, אלישבע בת ישראל (לשעבר זמרת הליווי של סטיבי וונדר), הרב והפייטן דוד מנחם וכן את הזמר ונגן העוד פואד גאנם. המופע ישלב מוסיקה שחורה מניו אורלינס לצד שירים ישראלים וכן עיבודים ערבים לצד מוסיקה יהודית שורשית. בסיום המופע תתקיים מסיבת מזרח תיכון חדש עם D.J שחר אוד. הכניסה חינם על בסיס מקום פנוי.

זאב אנגלמאיר. יום הסובלנות במוזיאון לאמנות האסלאם

סיגלית צברי. דיוקן סידון רוטנברג בסדנת ההדפס ירושלים
דיאלוג: סידון רוטנברג ואמנים בסדנת ההדפס
סידון רוטנברג שהלך לעולמו בחודש שעבר (2018-1937) היה צייר, רשם, אמן הדפס ודפס אמן בטכניקת התחריט, מעמודי התווך של סדנת ההדפס בירושלים למעלה מ־40 שנה. הוא נולד בקיבוץ מרחביה, למד אצל מרסל ינקו בסמינר אורנים בקריית טבעון, במכון אבני בתל אביב ובמחלקה לתחריט באקול דה בוזאר בפריז. עבודותיו מתמקדות בז׳אנרים הקלאסיים של טבע דומם, תפנימי סטודיו, גוף ודיוקן, לצד עיסוק בתמות הומניסטיות ואקזיסטנציאליות הקשורות למצב האדם. כאדם ואמן בעל אופקים רחבים במיוחד שהיה בקיא בתולדות האמנות בהיסטוריה כללית ובשירה, סידון ניהל בעבודותיו דיאלוג רעיוני ומדיומלי עם התרבות המערבית ומורשתה. בתערוכה ״דיאלוג״ בסדנת ההדפס בירושלים מוצגות עבודותיו – סדרות תצריבים, ספרי אמן, קולאז׳ים, פסלי פח, מחברות רישום ורישומים בתוך ספרי שירה.
המשך התערוכה מציג מבחר מתוך יצירותיהם של האמנים הרבים עימם עבד כדפס בסדנה מתחילת דרכה ועד השנים האחרונות: אברהם אילת, חליל בלבין, דוד בן־שאול, משה גרשוני, מאשה זוסמן, אורי ליפשיץ, עופר ללוש, רענן לוי, פומה, יעקב פינס, סיגל צברי, מיכאל קובנר, אסתר קנובל, ליליאן קלפיש, נועם רבינוביץ, תמרה ריקמן, נפתלי רקוזין, איוון שוובל, יגאל תומרקין ואף אנה טיכו. אצרה: אירנה גורדון.
שיח גלריה בתערוכה יתקיים ב־30.11 בשעה 11:00

פרויקט אשדוד של דניאל שושן ועמית מטלון. צילום: דפנה גזית
פרויקט אשדוד – דיוקן עיר במוזיאון אשדוד
במוזיאון אשדוד לאמנות נפתחה בשבוע שעבר תערוכה ראשונה מסוגה בארץ, המציגה דיוקן קהילתי שיתופי של העיר אשדוד שנוצר בידי תושביה. את הפרויקט הובילו האמנים דניאל שושן ועמית מטלון, בליווי אוצרותי של יובל ביטון, רוני כהן בנימיני ועדי הרוש. בתערוכה משתתפים אלפים מתושבי אשדוד, שהתבקשו לבחור חפץ כלשהו המייצג אותם, ולהציבו בתוך קופסת תצוגה אישית שעיצבו שושן ומטלון. כך נוצרו, במהלך השנתיים האחרונות, אלפי ״קפסולות זהות״, שקיבוצן יחד יוצר דיוקן מונומנטלי שיתופי, בזמן אמת, של העיר. מהקופסאות הקימו האמנים מיצבים אורבניים המתפרסים על פני שלוש הקומות של המוזיאון.
פרויקט אשדוד הוא חוליה נוספת בשרשרת הפרויקטים שיצרו שושן ומטלון בשנים האחרונות, במסגרת המעבדה לאמנות ואדריכלות ניסויית. בפרויקט הנוכחי מבקשים האמנים לבחון ולאתגר את מערך היחסים השגור בין מונחים כמו אמנות־מוזיאון־עיר, צופה־משתמש־יוצר, ציבור־ארכיטקטורה־תכנון עירוני. בתוך כך, הם מבקשים לחשוב מחדש על העיר כמושג, ועל תפקידו ותפקודו של המוזיאון במרחב העירוני. כדי לעשות זאת הם יוצרים מערך יחסים מוזיאלי חדש, המערער על מעמדו של האובייקט האמנותי ועל המעמד שלהם עצמם כאמנים או יוצרים, ופורץ את הגבולות המובחנים בין יוצר וצופה.
אירוע פתיחה חגיגי יתקיים בחנוכה, 4.12.2018. נעילה: 19 בינואר 2019
The post הרשימה המשותפת // 22.11.2018 appeared first on מגזין פורטפוליו.